کامپوزیت کردن در کنار موضوع زیبایی دندان و لبخند که خیلیها به آن اهمیت میدهند، یک روش درمانی هم برای ترمیم دندان ها می باشد. در این مقاله به روش ترمیم دندان با کامپوزیت می پردازیم با ما همراه باشید.
کامپوزیت یکی از روش های لمینت کردن دندان می باشد. برای ترمیم کردن دندان ها از طریق لمینت دو روش وجود دارد:
در این مقاله به ترمیم دندان با کامپوزیت می پردازیم. لمینت یا رزین های کامپوزیتی در چند سال اخیر به اولین انتخاب عموم مردم برای ترمیم کردن دندان هایشان تبدیل شده که محبوبیت بسیار زیادی هم در بین عموم پیدا کرده است.
لمینت کامپوزیتی روشی برای ترمیم دندان های فاصله دار، به هم چسبیده، زرد رنگ، لکه دار و … می باشد.
خیلی از افراد بر این تفکر اند که کامپوزیت کردن دندان فقط برای زیبا سازی آن انجام می شود در صورتی که اینطور نیست؛ ترمیم دندان با کامپوزیت در کنار ویژگی زیباسازی، برای درمان مشکلات دندان ها هم به کار می رود.
طی پنجاه سال گذشته ما پیشرفت های چشمگیری در زمینه دندانپزشکی مشاهده کرده ایم که یکی از این پیشرفت ها ترمیم دندان با استفاده از لمینت کامپوزیتی می باشد.
یکی از روش های درمانی در کامپوزیت دندان، پر کردن با کامپوزیت نامیده می شود. در واقع پر کردن با کامپوزیت، یکی از روش های درمانی برای پوسیدگی دندان ها می باشد.
وقتی یک دندان در داخل دهان توسط باکتری و پلاک موجب فرسایش می شود پس از مدتی حفره هایی که روی آن ها ایجاد می شود باعث از بین رفتن دندان شده که به آن پوسیدگی دندان گفته می شود.
پر کردن دندان با کامپوزیت، درمانی است که برای ترمیم دندان پوسیده به کار می رود در این نوع روش از رزین کامپوزیتی برای سلامت دهان و دندان استفاده می شود. رزین کامپوزیت، مادهای است که از مخلوطی از مواد مختلف تشکیل شده است که شامل شیشه و پلاستیک های ظریف می شود. این نوع پر کردن جایگزینی برای درمان سنتی پوسیدگی دندان هم می باشد.
کامپوزیت مادهای به رنگ دندان است که روی دندان شما را می پوشاند و بیشتر برای دندانهای جلویی به کار میآید. به این صورت که ابتدا پزشک درمان پوسیدگی را برایتان انجام می دهد و داخل دندان را پر می کند. پس از آن شما برای اینکه زیبایی دندان خود را از دست ندهید میتوانید از یک روکش کامپوزیت برای آنها استفاده کنید که این باعث می شود ساختار طبیعی دندان شما از بین نرود و زیبایی خودش را در عین مراقبت بیش از حد، حفظ کند.
کامپوزیت مادهای است که حاوی فلز و جیوه نیست.
باید گفت درست است که مواد کامپوزیتی به اندازه مواد سنتی مخصوص پر کردن دندان قوی نیستند اما این را هم باید گفت که آن ها با این حال بسیار مستحکم هستند و می توانند سال های سال دوام داشته باشند. دوام مواد کامپوزیتی روی دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی مواد پرکننده کامپوزیت حداقل ۵ سال دوام میآورند و در صورتی که موارد مربوط به نگهداری پس از آن را به خوبی انجام دهید و به طور کامل رعایت شوند آن ها می توانند تا ۱۰ سال و یا بیشتر هم دوام داشته باشند و مشکلی برایشان پیش نیاید.
عوامل مختلفی هستند که می توانند بر طول عمر و ماندگاری ترمیم دندان با کامپوزیت تأثیرگذار باشند. این عوامل عبارتند از:
همانطور که در ابتدا گفته شد کامپوزیت کردن در کنار موضوع زیبایی دندان که خیلیها به آن اهمیت میدهند، یک روش درمانی هم برای ترمیم دندان ها می باشد. کامپوزیت می تواند در موارد زیر به ترمیم دندان ها کمک کند:
ترمیم کردن دندان به روش کامپوزیت شامل چند مرحله می شود که باید آن ها را به ترتیب انجام داد.
مرحله اول مشاوره و معاینه فک و دندان ها توسط متخصص دندانپزشکی می باشد. پس از بررسی دندان توسط دندانپزشک یک نسخه برایتان می نویسد که شامل یک عکس دیجیتالی سه بعدی از دندان هایتان می باشد.
در مرحله بعدی پس از اینکه که عکس آماده شد پزشک آن را مشاهده میکند و پس از بررسی شروع به کار ترمیم دندان با کامپوزیت می کند.
پزشک ابتدا قبل از هرکاری دندان های شما را تراش می دهد تا از هم جدا شوند. بعد از تراش دادن دندان ها توسط دندانپزشک، ماده کامپوزیت روی دندان شما آغشته می شود. همانطور که گفته شد کامپوزیت یک ماده شفاف و شیشه ای می باشد.
در مرحله بعدی پس از این که این کار انجام شد پزشک با اشعه UV (یو وی) مواد را روی دندان تان به مرور خشک و سفت می کند و نسبت به سلیقه شما آن را شکل می دهد.
نکته ای که بسیار باید توجه شود این است که در ترمیم دندان با کامپوزیت، پزشک باید دندان ها را به صورت تک تک کامپوزیت کند و نمی تواند تا تمام شدن کار یک دندان سراغ دندان بعدی برود.
پرکننده های کامپوزیت در کنار زیبایی مزایای بسیاری هم دارند که در ادامه به آنها می پردازیم :
مسلماً ترمیم دندان با کامپوزیت هم مانند سایر موارد زیبایی و درمانی شامل مزایا و معایب مربوط به خودش می باشد. مزایای کامپوزیت را در مطالب بالا گفتیم و حالا نوبت به معایب این ماده رسیده است.
همچنین باید توجه داشت که هرگونه فرایند ترمیم و اصلاح دندان های طبیعی می تواند ریسک عفونت لثه و پوسیدگی دندان را افزایش دهد.
چون کاشت ونیر کامپوزیت یا لمینت سرامیکی، احتمال تجمع باکتری ها را در دهان، لثه و اطراف ناحیه کاشته شده به طور قابل توجهی افزایش میدهد؛ به همین علت بعد از کاشت کامپوزیت دندان رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بسیار مهم است.